Antud pirukas sobib ideaalselt ka neile, kes muidu keedetud porganditega väga sina peal ei ole.
Valmistamine:
Tainas:
100 g pehmet võid
2,5 dl nisujahu
1 muna
Sega/näpi taina koostisained ühtlaseks ning aseta 27 cm läbimõõduga vormi. Kui tahad teha suurt plaaditäit, tee topelt kogus. Eelnevalt küpsetada pole tarvis!
Täidis:
500 g porgandit
1,5 dl keedetud riisi
2 keedetud muna
2 keetmata muna
pisut suhkrut
soola
kardemoni
muskaatpähklit
100 g riivitud juustu
3 dl hapukoort
Keeda porgandid ja riis. Lase jahtuda. Riivi keedetud porgandid, lisa keedetud riis ja keedetud munad. Sega ühtlaseks massiks, lisa toored munad. Maitsesta.
Sega porgandi-riisisegu hulka hapukoor. Sega tainas ning jaota põhjale. Peale laota riivitud juust.
No comments:
Post a Comment