Monday, October 19, 2015

Odrajahu näkileivad

Eile mõtlesin hommikusöögiks midagi teistmoodi teha. Muidu on ikka enamasti puder või võileivad, aga nüüd otsustasin teha odrajahust näkileibu. Antud tainas sobib tegelikult ka soolaste küpsiste tegemiseks. Igatahes jäin väga rahule ja teen teinekord jälle. Hea mure ning maitse meenutab natukene karaskit. Juurde keetsin muna ja sõime neid võileibadena.

PS! Jahude ja piima mõõtmisel kasutasin kohviserviisi tassi. Usun, et selle suurus võiks olla umbes 150 ml.

Koostisained:

50g võid
1 tassitäis odrajahu
1 tassitäis nisujahu
0,5 tassitäit piima
1 tl soola
1 tl suhkrut
1,5 tl küpsetuspulbrit
Köömneid


Valmistamine:
Sega kausis kõik kuivained. Lisa piim. Sulata pliidil või mikrolaineahjus või ja lisa hulka. Puista taigna hulka maitse järgi köömneid. Sega hoolikalt ning sõtku tainas mõnusaks ühtlaseks taignapalliks. Rulli ja lõika sobiva kujuga näkileivad või küpsised ning küpseta umbes 180 kraadi juures 10-12 minutit.

No comments:

Post a Comment