Monday, July 23, 2012

Koorene kukeseene pasta

Antud pasta on tõeline kaloripomm, kuid tõeliselt hea. Seda võib teha ka lahjemas variandis, asendades vahukoore kohvikoorega ning lisades vähem võid ja Merevaiku ning ka siis on see väga maitsev! :)

Koostisained:

Toored kukeseened (150 g)
Vahukoor (väike pakk) (NB! Võib asendada kohvikoorega)
Penned (500g)
või (1 spl)
peterselli (2-4 väikest oksakest)
Kukeseenemaitselist Merevaiku (Mina kasutasin ära pool karpi, aga võib ka rohkem)
Maitsestamiseks soola, sidrunipipart
Soovi korral riivjuustu peale raputamiseks.

Valmistamine:

Pane penned keema, maitsesta keeduvesi soolaga. Seni prae kukeseened 1 spl võiga, kuni seente vedelik on aurustunud. Lisa hakitud petersell ja prae kergelt. Lisa vahukoor ning sega, maitsesta sidrunipipraga ning oota kuni kaste läheb keema. Tõsta pann tulelt.

Penned valmivad mul tavaliselt samaaegselt, seega ei pea nende valmimist ootama. Kui pasta on kurnatud, siis lisa Merevaik ja sega korralikult, kuni kõik penned on Merevaiguga koos. Viimasena lisa pannilt kukeseenekaste ning sega veelkord.

Soovi korral serveeri riivjuustuga, kuid see pole tingimata vajalik, kuni Merevaik annab niigi väga kreemise/juustuse maitse! :)



No comments:

Post a Comment