Monday, July 23, 2012

Lihtne virsiku-jogurtikook

Ma armastan viimasel ajal jogurtitorte, sest nad on suhteliselt tervislikud ja vähese kalorisisaldusega.
Antud kook on sarnane nendele, mis siin blogis on juba kajastust leidnud, kuid ega küll-küllale liiga ei tee! :)
Pealegi otsisin ma Lõuna-Eestis mitmelt poolt lahtikäivat küpsetusvormi ning mida polnud, seda polnud. Lõpuks õnnestus vorm leida Elva kaubamajast ning täna sai see suure õhinaga ka käiku lastud.

Koostisained:
Muredad küpsised-soovitatavalt šokolaadist lisandiga
Immutamiseks piima
Virsikujogurt 1 liiter
Virsikukonserv 1 purk
Želatiini

Valmistamine:

Pane želatiin näiteks tassi sisse külma vette paisuma. Kuna mul väike tass, siis vett on umbes kolmveerand tassitäit. Seni purusta vajalik kogus küpsiseid. Viimasel ajal on mul kulunud selleks umbes 100 g, kuid jällegi võib küpsiste hulk olla ka suurem! :)

Kui küpsised on kuivemapoolsed, siis immuta neid kergelt piimaga. Tegelikult on enamus Eestis leiduvates küpsistest suhteliselt kuivad, seega on immutamine üldjuhul vajalik.

Kui põhi on valmis, siis tükelda suuremas kausis virsikud ning vala sisse jogurt. Sulata teises anumas želatiin. Minul on selles abiks mikrolaineahi. Kuumutan umbes 30 sekundit ning segan seejärel hoolikalt. Kui želatiin ära ei sula, siis kuumutan veel pisut, kuid üldjuhul ei ole see vajalik. Parim želatiin on Santa Maria oma ning see sulab nagu iseenesest! :)

Pärast sulatamist lisan jogurtisegu mõne supilusikatäie ulatuses želatiinile ning segan, et temperatuurid ühtlustuksid, seejärel lisan kogu želatiinisegu jogurtisegule ning segan hoolikalt. Lõpetuseks jääb üle veel jogurt küpsisepõhjale valada ning külma asetada.

NB! Kui küpsised pole immutatud, võib enamus küpsisepõhja valamise käigus paigalt liigutada ning jogurtisegu sisse jääda! :)

Kui kook on tardunud, jääb lõpetuseks üle see veel kaunistada. Kasutasin selleks ühte virsikupoolikut, ühte küpsist, poolt šokolaadikommi ning peotäit mandlilaaste! :)





No comments:

Post a Comment