Monday, September 24, 2012

Campanello stiilis kana

Täna on küll tõeliselt jahe sügisilm ja seega olid ka toad üsna rõskeks muutunud. Tõeliselt mõnus oli keerata ahi sisse ning teha üks mõnus kanaroog, mille tulemusena sai elamisse natukene soojust ning tõeliselt mõnusad lõhnad.

Algne retsept on pärit raamatust 100 linnuliharooga. Loomulikult tegin siingi väikesed mugandused ja tulemus sai järgmine.

Koostisained:
4 kanafileed
1 dl riivsaia
1 tl broilerimaitseainet
4 sl riivitud juustu (täna oli mul kodus suitsujuust)
1 sl pitsamaitseainet
1 tl soola
0.25 tl musta piparart
3-4 sl võid


Valmistamine:

Sega omavahel riivsai, broilerimaitseaine, juust, pitsamaitseaine, sool ja pipar. Keeruta kanafileesid segus nii, et need on täielikult kaetud. Sulata või ning kalla ahjuvormi või väiksemale ahjupannile, aseta sinna fileed. Kui riivsaiasegu jäi järele, raputa peale ka see. Küpseta rooga ahjus 200°C juures vähemalt tunnikese, pöörates fileed vahepeal korra ümber. Mul olid ka fileed üsna paksud ning seega võttis küpsemine aega. Lisasin võitükikesi ka natukene peale.

Kui lugeda pealkirja, siis algselt oleks pidanud tavalise juustu asemel olema just Campanello juust, mis annab iseloomuliku maitse kanale, kuid siiski jäi tulemus väga hea ja mahlane! :)


No comments:

Post a Comment