Monday, September 24, 2012

Schwarzwaldi baasil tort

Tegu on Schwarzwaldi tordist tuletatud tordiga, milles ei ole alkoholi.

Põhi:
130 g tumedat šokolaadi
150 g võid
180 g suhkrut
6 muna
55 g riivsaia
100 g jahvatatud mandleid
90g nisujahu


Vahele
200 g kohupiimapastat
300 dl vahukoort
suhkrut, maitse järgi
1 kirsikompoti kirsid, nõrutatult + vedelikku immutamiseks

Katteks:
piimašokolaadi laaste
1 dl vahukoort


Põhja jaoks sulata vesivannil šokolaad. Vahusta või suhkruga heledaks ja suhteliselt tugevaks vahuks, lisa ükshaaval munad. Lisa sulašokolaad. Seejärel lisa riivsai ning jahvatatud mandlid ning jahu. Sega korralikult läbi ning vala 24cm läbimõõduga lahtikäiva küpsetuspaberiga kaetud vormi põhja. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 50-60 minutit või kuni koogi sisse torgatud puutikk jääb puhtaks. Eemalda vormist ja lase korralikult jahtuda.
Lõika tordipõhi kaheks. Aseta alumine pool lahtikäiva tordialuse põhja ning immuta vähese kirsivedelikuga. Vala põhjale kohupiimapasta ning aseta kirsid. Järgmiseks kalla peale vahustatud vahukoor ning aja ettevaatlikult laiali, et kirsid paigast ei nihkuks. Aseta peale ülemine põhi ning niisuta kirsivedelikuga. Kaunista vahukoorega ning šokolaadilaastusega ja kirssidega.

Tort sai väga maitsev, järgmine kord tuli idee teha torti ainult kohupiima baasil! :)





No comments:

Post a Comment