Saturday, September 22, 2012

Rabarberi-kohupiimakook

Eile sain endale kolm uut kokaraamatut. Kõik küpsetamisteemalised. Täna hommikul mõtlesin, kas teha soolast pirukat või kooki. Valik langes magusa rabarberikoogi kasuks, ehkki juhtus ka väike äpardus-nimelt unustasin kohupiimale suhkru lisada ning saputasin seda hiljem lihtsalt peale. Eks ole näha, kuidas õnnestus, kui kook ahjust välja tuleb! :)

Tegin ka väikese muganduse- fariinsuhkru asemel kasutasin tavalist suhkrut. Rabarberid olid sügavkülmutatud.

Retsept siis pärit raamatust 100 kooki2.

Koostisained:

Põhi:
3dl jahu
0,5tl kaneeli
1/2dl tuhksuhkurt
85g võid
1/2tl soola
1 munakollane

Täidis:
300g rabarbereid
1dl fariinisuhkurt
1dl hapukoort
250g kohupiima
1/2dl suhkurt
1muna
1/2tl kaneeli

Sega jahu, kaneel, tuhksuhkur ja sool. Lisa munakollane ja 2spl külmavett. Sega ühtlaseks tainaks ja pane külmkappi 30 minutiks. Kuumuta ahi200 kraadini. Suru tainas koogivormi põhja ja äärtele, küpseta 10 minutit. Tükelda rabarber ja tõsta tainapõhjale, puista peale fariinisuhkur ja küpseta 20 minutit. Võta ahjust ja vähenda temperatuuri160 kraadini.Sega omavahel hapukoor, kohupiim, suhkur ja muna. Vala segu rabarberitele. Puista peale kaneel ja küpseta veel 10 minutit.


Nii- nüüd on kook ahjust väljas ja esimene tükk on samuti ära söödud. Väga hea mõnus kook on. Kaunistasin veel martsipanist roosiga ning rohelise lehekesega. Taldriku serva ilmestasin heleda siirupiga, mis sobis antud koogi juurte oivaliselt.


No comments:

Post a Comment