Sunday, December 2, 2012

Mustsõstrakissell piimas praetud saiatükkidega

Mõne asjaga on lihtsalt nii, et ehkki see väga maitseb, ei ole soovi seda ise teha. Ja kui teed, siis imestad, et miks Sa seda ometigi varem ei teinud.

Kuna see kuu pole rahadega just eriti kiita, siis olen ma praegu nuputamise režiimil-kuidas enne palgapäeva teha kodus leiduvatest toiduainetest midagi head.

Iseenesest pole selle magustoidus midagi rasket ning kokkuvõttes on ta üks lihtsamaid ja levinumaid magustoite, mille lihtsalt mina jälle taasavastasin.

Mustsõstrakissell

Võtsin ühe väikese kausi ning kogused on antud selle kausi järgi! :D Aga põhimõtteliselt peaksid koostisainete suhted samaks, seega vahet ei ole, millega teete-võib ju ka tassiga mõõta. (Antud kauss mahutab umbes 450 ml).

0,5 kausikest mustsõstraid (mul olid need suhkruga sügavkülmutatud)
1,75 kausikest vett
0,25 kausikest suhkrut
1,5 spl kartulitärklist

Valmistamine:
Pane mustsõstrad koos vee ja suhkruga kümneks minutiks keema. Lülita pliit kinni. Seejärel lahusta väheses vees kartulitärklis ning lisa see peene nirena potti, sega hoolikalt ning tõsta pott kõrvale jahtuma.

Saiatükid
Koostiained:
Saiaviile
Väheke piima
Kaneeli
1 muna
Soovi korral suhkrut
Võid praadimiseks

Valmistamine:
Sega kõik asjad peale saia omavahel kokku. Lõika saiaviilud tükkideks ning kasta eelnevalt tehtud piimasegusse. Prae need pannil kiirelt.

Serveeri koos kisselliga.

No comments:

Post a Comment