Tuesday, February 14, 2012

Kana-juustupirukas

Antud pirukat tasub kindlasti teha nendel, kellele maitseb juust ja kana! :) Eriti muidugi sinihallistusjuust, sest selle maitse jääb antud piruka juures väga tugevalt domineerima!

Paar päeva tagasi sai tehtud terve ahjukana ja kaua ikka ühte kana niisama soojendad ja sööd. Nii tuligi mul idee teha üks kanapirukas. Otsisin internetist retsepti ning leidsin selle http://mingimango.blogspot.com leheküljelt. Mugandasin seda natukene ja tulemus sai järgmine:


Põhi:

100 g võid
150 g jahu (2,5dl)
1 muna
veidike soola
Täidis:
Võimalikult palju ahjukana (Kui valasin hiljem pirukale, siis põhi oli ilusasti kaetud)
125 g mozzarellat
150 g sinihallitusjuustu
180 ml piima
2 muna

Valmistamine:
Valmista kõigepealt põhi. Tükelda või ning sega hulka jahu. Pigista tainast, kuni tulemuseks on ühtlane ja veel jahune tainas. Lisa 1 muna ning sõtku läbi. Lisa ka natukene soola.
Küpseta ahjus umbes 10-15 minutit 180 kraadi juures.

Seni, kuni põhi küpseb, tükelda kana. Tõsta küpsenud põhi välja ning vala sellele kana laiali. Tükelda ka mozzarella ning sinihallitusjuust ning aja ühtlaselt laiali. Kõige lõpuks klopi piimas lahti 2 muna ning vala ühtlaselt vormi! Seejärel ahju umbes pooleks tunniks küpsema! :)

No comments:

Post a Comment