Thursday, February 9, 2012

Kohukesed

Kes meist ei armastaks kohukesi?! :) Mina igatahes küll. Olin ka varem lugenud igasugu mooduseid nende tegemiseks, aga kõik tundusid jube aeganõudvad. A'la tualettpaberirullist vormide tegemine ning šokolaadiseks pintseldamine jne. Nüüd aga lugesin paar päeva tagasi ühte blogi (enam küll ei mäleta millist) ja seal oli imelihtne kohukeste tegemise õpetus.

Nimelt osta meelepärane kohupiim. Lõika sellest kangid ja aseta sügavkülma, et need külmuksid. Seejärel sulata šokolaad mikrolaineahjus või vesivannil ning kasta aga külmunud kohupiim sisse. Seejärel aseta kohukesed tavalisse külmkappi ja oota kuni kohupiim on üles soojenenud ning šokolaad tahkunud. Voila-ongi valmis! :)

Mina küll päris tavalisi kohukesi ei teinud. Nimelt asetasin vaniljekohupiima pralineevormide sisse ning asetasin ainult tunniks sügavkülma. Selle ajaga ei jõudnud nad täielikult jäätuda, kuid siiski piisavalt, et vormi hoiaksid. Kastsin need Annekese piimašokolaadi ning hiljem asetasin kaunistuseks veel peale 2 suhkrusüdant! Mul oli küll üsna vähe šokolaadi ning sellepärast ei jäänud nad ühtlased ja siledad, vaid pigem üsna konarlikud, kuid õnneks välimus maitset ei rikkunud! :) Viimane oli väga hea, ehkki üsna magus.Järgmine kord proovin neid kasta ilmselt mõrušokolaadi sisse,et proovida,millised nad siis jäävad! :)

No comments:

Post a Comment