Sunday, February 5, 2012

Apelsini-banaanitort

Ma pole kunagi varem torte teinud, kuid mõte seda proovida on peas olnud juba paar kuud. Hommikul ärgates lugesin arvutist artikleid ning läksin ka Perekooli foorumisse, mida ma ikka aegajalt külastan. Ja seal see oli - "Kuidas teha klassikalist kodust torti biskviitpõhjadega?". Ühest retseptist sattusin ma kohe vaimustusse ning selle järgi ma tordi valmistasingi! :)

Küpseta 3 ühesugust biskviitpõhja.

Kasutasin selleks kuute muna, millele lisasin 6 lusikatäit suhkrut, vahustasin ning hiljem lisasin 6 spl jahu. Tegelikult on biskviittaigna retsepte erinevaid ning kui on oma lemmik välja kujunenud,siis tehke selle järgi! Mul tulid suhteliselt õhukesed kettad, mis küpsesid ahjus 12-14 min. (Kuna küpsetasin ükshaaval, siis kulus peaaegu 45 min. selle jaoks)

Pärast küpsetamist jätsin koogipõhjad jahtuma ning seadsin sammud poodi. Õnneks oli ka külm natukene järele andnud ning nina ei jäätunudki ära. Ostsin kiivit, apelsini ja banaani. Kuna ma algselt ei teadnud koguseid, siis läks ostmine suhteliselt sisetunde järgi, kuid tagantjärgi võib öelda, et apelsini kulub 1, kiivit samuti 1 ning banaane 2-3 tükki. Samuti said poekorvi ka ülejäänud koostisained ning teekond koju tagasi võiski alata.

Kokku tasub osta:
1 apelsini
1 kiivi
3 banaani
500g hapukoort
200 ml vahukoort
1 banaanitoru
1 apelsinimahl või piim
1 väike šokolaad


Tordi valmistamine:

Niisuta esimene tordipõhi õrnalt apelsinimahla või piimaga. Eraldi kausis sega kokku umbes 250g hapukoort, 1 spl suhkrut ning 1 banaan. Pane segu esimesele kihile ning aja ühtlaselt laiali. Lõika ka mõned õhukesed apelsini- ning kiivitükid.

Aseta peale teine tordipõhi ning niisuta mahla või piimaga. Seejärel aja laiali banaani-kohupiimatoru. Peale lõika õhukesed banaaniviilud.

Kolmas kiht. Algses retseptis oli see ainult vahukoorele üles ehitatud, kuid kuna mulle tundub viimane väga magus, siis katsin ka selle enamuses kohupiimapastaga. Ainult kõige peale panin väikese törtsu vahustatud vahukoort ning ajasin laiali. Seejärel jäigi ainult kaunistamine ning ääred tuli samuti lusikaga üle käia ning natukene kohupiimapastat või hapukoort juurde panna!

Kaunistuseks riivisin pähklišokolaadi ning puistasin ühtlaselt tordile. Seejärel paigustasin mõned banaaniviilud ja apelsinilõigud ning vahukoore tupsud.

Igatahes näeb antud tort ilus välja ning õhtul saan ka maitseelamust kirjeldada! :)

No comments:

Post a Comment