Friday, February 24, 2012

Porgandipirukas

Antud pirukas sobib ideaalselt ka neile, kes muidu keedetud porganditega väga sina peal ei ole.


Valmistamine:

Tainas:

100 g pehmet võid

2,5 dl nisujahu

1 muna


Sega/näpi taina koostisained ühtlaseks ning aseta 27 cm läbimõõduga vormi. Kui tahad teha suurt plaaditäit, tee topelt kogus. Eelnevalt küpsetada pole tarvis!


Täidis:

500 g porgandit

1,5 dl keedetud riisi

2 keedetud muna

2 keetmata muna

pisut suhkrut

soola

kardemoni

muskaatpähklit

100 g riivitud juustu

3 dl hapukoort


Keeda porgandid ja riis. Lase jahtuda. Riivi keedetud porgandid, lisa keedetud riis ja keedetud munad. Sega ühtlaseks massiks, lisa toored munad. Maitsesta.

Sega porgandi-riisisegu hulka hapukoor. Sega tainas ning jaota põhjale. Peale laota riivitud juust.

No comments:

Post a Comment