Sunday, February 26, 2012

Pähkli-kohupiima tort

Siin on jällegi üks tordike, mille valmistasin paar päeva tagasi.

Koostisained:
Põhi:
6 muna, 6 spl suhkrut, 6 spl jahu.

Kihid:
250g hapukoort
1 vaniljekohupiima pasta
2 banaani
1 apelsin
2 peotäit maapähkleid
0,5 klaasi piima

Küpseta kõigepealt põhjad:

Selleks vahusta 2 muna koos 2 spl suhkru ja jahuga. Küpseta umbes 14 minutit 180 kraadi juures. Valmista samal meetodil 3 biskviitpõhja.

Pärast biskviitpõhjade jahtumist immuta esimest kihti kergelt piimaga. Vala peale umbes 0,75 pakki hapukoort ning raputa peale umbes 1 spl suhkrut. Kata ühtlaselt tükeldatud banaani ja poole apelsini tükkidega. Lisa teine põhi. Immuta jällegi piimaga. Vala peale enamus kohupiimapastat ja kata jällegi apelsini ja banaanitükkidega. Lõpetuseks lisa kolmas kiht, immuta piimaga ning kata allesjäänud hapukoore ja kohupiimapasta seguga. Jälgi, et ka ääred oleksid kergelt kaetud.
Lõpetuseks haki maapähklid ning jaota need ühtlaselt tordile. Lisasin kaunistuseks ka riivitud šokolaadi ning mõned puuviljaviilud. Aseta külmakappi.

PS! Maapähklid võib pannil eelnevalt röstida-nii on nende maitse täidlasem.

Tort maitseb kõige paremini järgmisel päeval, sest nii on ta jõudnud ilusasti maitsestuda.

No comments:

Post a Comment