Tuesday, January 24, 2012

Röstleiva-jogurti kihiline magustoit maasikamoosika

Vaatasin eile Kanal 11 pealt ühte saadet "Cookery School". Seal on päris mõnusad retseptid ning olen endale isegi mõned üles kirjutanud, et neid kunagi proovida. Teemaks olid magustoidud ja seal tehti Panna Cotta't. Googeldasin natsa ning leidsin ühe vahva pildi, millel olid ilusad värvilised kihid ning kõige all oli punane maasikamoosi kiht.

Mõtlesin siis,et teen ise ka midagi sarnast. Võtsin hommikul sügavkülmast välja maasikamoosi ning panin sulama, et kui õhtul koju tulen, siis hakkan magustoiduga pihta. Lisaks kõigele on taoline magustoit hulga tervislikum, kui koogid/küpsised vms.


Koostisained:
6-7 viilu leiba
0,75 liitrit jogurtit (minul oli virsiku oma)
sügavkülmututatud maasikamoos või maasikad, millest moosi teha
2,5 tl želatiini
mandlilaaste

Valmistamine:
Peenesta köögikombainis leib ning pane umbes kümneks minutiks 200 kraadi juures ahju. Lase jahtuda. Jaga kolmveerand leivapurust vormidesse. Vala jogurt köögikombaini, sulata 2,5 tl želatiini vähese veega ning nirista jogurti hulka. Sega köögikombainis. (Kui antud tööriist puudub,siis vahusta segu kergelt mikseriga, et tulemus saaks õhulisem.)

Vala jogurtisegu vormidesse. Kata jogurt allesjäänud leivapuruga. Jaga maasikamoos kõige peale (kui see ei ole magus, siis lisa eelnevalt natukene suhkrut). Lõpetuseks puista peale mandliliiste.

No comments:

Post a Comment