Sunday, January 8, 2012

Ahjuliha seente ja sibulaga

See nädalavahetus on küll väga kiirelt läinud. Eile tuli selle aasta esimene suurem lumi maha. Täna sai jalutamas käidud ja küll oli mõnus tunne, et lõpuks on talv käes.

Kuna eile pidi meile alguses üks külaline tulema, siis ostsin 1, 5 kg sealiha ja seeni ning mõtlesin mida võiks süüa sellest teha. Valikuks osutus ahjuliha seente ja sibulaga! :)

See on tegelikult päris kuulus retsept ning mina sain selle oma sõbranna käest alguses, kuid olen ka mitmetes kokaraamatutes näinud.

Koostisained:
1 kg tailiha
250 g šampinjone
2-4 tk sibulaid (keskmise suurusega)
0.5 dl brändit
250 ml vahukoort
võid ja õli praadimiseks
Maitsestamiseks soola ja pipart

Lõika liha viiludeks ning prae need kergelt pannil. Liha ei ole veel küps. Aseta ahjuvormi ning maitsesta soola ja pipraga. Pane pannile või ning pruunista viilutatud seened ja sibulad. Maitsesta soola-pipraga. Vala juurde brändi ning hauta aeg-ajalt segades suurel tulel 4–5 minutit. Lisa koor ja hauta veel 1–2 minutit. Vala kaste samuti ahjuvormi ning kata see fooliumiga. Küpseta ahjus 175° juures vähemalt 45 minutit.

Antud toit sai tõesti imehea. Serveerisin selle keedetud kartuli ja Frillice-tomati salatiga. Viimane oli maitsestatud veel 0,5 tl sidrunimahla ja tilga veiniäädikaga.Samuti soola/pipraga.

No comments:

Post a Comment