Saturday, January 21, 2012

Liharullid

Tänaseks lõunasöögiks olid liharullid. Antud toit oli väga maitsev. Boonuseks oli veel see,et nende valmistamine ei võtnud ülemäära palju aega ning polnud ka väga raske! :)

Koostiained:

500g sea välisfileed
125 g suitsupeekonit
1-2 porgandit
õli

Kaste:
1 sibul
1 porgand (kui jääb liharullidest üle, siis pole veel ühte vaja)
1 dl vett
2 dl kohvikoort
soola
pipart

Valmistamine:
Lõika liha ristikiudu umbes kaheksaks tükiks ja vasarda lihahaamriga õhukeseks. Lõika porgand kangideks ja pruunista õlis. Pane porgandit rohkem, kui lihalõike on, et ka hilisema kastme jaoks jääks üle.


Aseta iga lihatüki keskele viil suitsupeekonit ja pruunistatud porgandikang. Rulli liha kokku ning kinnita puust kokteilitikuga. Prae rullid nii hästi, kui saad ümbertringi pruuniks ja lao tihedalt ahjunõusse. Kastmeks pruunista peenestatud sibul ja enne praetud porgandikangid väheses õlis. Lisa 1 dl vett ja rõõsk koor, maitsesta soola-pipraga. Kalla kaste rullidele ning hauta madalal kuumusel umbes tund.

Allikas: Pereköögi kokaraamat


Serveerisin selle keedetud kartuli ning Frillice-tomatisalatiga.


1 comment: