Saturday, January 21, 2012

Keelekese küpsised

Sain paar päeva tagasi ema käest küpsisevormi ning seega oli vaja see kohe ju ära proovida. Mõtlesin teha Valeri küpsised või Madeleine omi. Samuti jäi mõttesse Keelekese omad. Kaalusin ühte pidi ja teist ning kuna vormist pidid tulema pikliku kujuga küpsised ning kodus leidus parajasti ka tuhksuhkrut, siis jäigi peale "Keeleke".

Ma teen väga palju asju köögikombaini abiga. See on lihtne ning võtab vähe aega, kuid täna otsisin kapist välja mikseri ning tegin kõik vanamoodi. Vahustasin munad, segasin lusikaga sisse jahu jne. Tainas jäi ilus, kohev ja lõhnas tuhk-ja vaniljesuhku järgi! :) Mõnus! :)

Igatahes panen taigna ja valmistamisõpetuse ka siia! :) Antud kogusest sain 13 suuremat küpsist. Kui teha ilma vormita, oleks ilmselt 20 ringis saanud! :)


Koostiained:


2 muna
40g tuhksuhkrut
0,5 tl vaniljesuhkrut
65 g jahu

Hiljem võib küpsised veelkord tuhksuhkruga üle puistata.

Valmistamine:
Eralda munavalged, lisa pool tuhksuhkrust ning vahusta, kuni saad ilusa valge vahu, millesse jäävad tipud, kui mikseri välja tõstad. Vahusta pärast seda teised kausis munakollased koos ülejäänud tuhksuhkruga. Lisa ka vaniljesuhkrur. Võta lusikas ning sega munakollane munavalgevahu hulka. Lisa vähehaaval jahu ning sega hoolikalt. Lõpetuseks küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 10 minutit, kui küpsetad õhemad või ilma vormita ja 15 minutit, kui küpsised on paksemad või vormi sisse pandud. Mida kauem need ahjus on, seda krõbedamad nad saavad! :)



No comments:

Post a Comment