Thursday, January 12, 2012

Tervislikud kartulikrõpsud

Kas kartulikrõpsud saavad üldse olla tervislikud??? Muidugi tahaks vastata eitavalt, aga siiski...siiski! Kui neid teha ise, ilma õlita või peaaegu ilma õlita, siis küll.

Mina kasutasin seda ilma õlita varianti! :)

Viiluta kartulid nii imeõhukesteks viiludeks, et Sa näed neist peaaegu läbi. Pane taldrikule, puista üle kartulimaitseaine ja erinevate ürtidega ning pista mikrosse umbes 2ks minutiks. Maitse ning liiguta neid taldrikul, et nad kinni ei jääks. Kui nad on veel pehmed, siis jätku mikrolaineahjus küpsetamist.

Mina küpsetasin neid mikrolaineahjus kokku umbes 5-6 minutit. Tõmbusid ilusasti krõmpsuks. Ainuke häda on tõesti see, et võivad taldriku peale kinni jääda, aga selleks peab neid algstaatsiumis hoolsalt liigutama. Kasvõi iga 30 sekunudi järel. Kui taldrik alguses õliga üle pintseldada, siis on kinnisjäämisvõimalus samuti väiksem.

Selliseid krõpse ei pea ainult kartulist tegema. Võib ka porgandist, kapsast, peedist jne. Mulle isiklikult maitsevadki porgandist tehtud kõige rohkem. Juurvilja koorjaga teen imeõhukesed viilud, saavad õhukesemad, kui noaga tehtud! :)

Põhimõtteliselt peaks selliseid krõpse saama ka ahjus teha. Katsetan kunagi järgi ja annan teada! :))

No comments:

Post a Comment