Tuesday, January 3, 2012

Mahlane õunakook

Kuna eelmistes blogipostitustes sain lõpuks kirjeldatud peaaegu kõik sünnipäevalaual olnud toidud, siis täna läks jälle küpsetamisekis. Nimelt soovis mees ka töö juurde ühte kooki osta. Mina aga arvasin, et mis ta ikka ostab, küpsetan hoopis ise ühe.

Kuna kodus leidus ka parajal hulgal õunu, siis saigi otsus tehtud õunakoogi kasuks. Retsepti mõtlesin välja ise ning täiustasin seda jooksvalt. Tulemus sai igati hea! :)

Koostisained:

Põhi:
100g võid
2 spl suhkrut
3 munakollast (munavalged paned eraldi tassi)
3,5 dl nisujahu
väike sorts piima

Sisu:
Õunad (3-4)
3 munavalget
1,5 tl sidrunhapet
1, 5 dl suhkrut
Peale puistamiseks 0,5 tl kaneeli

Kate:

2 muna
2 spl jahu
2 spl suhkrut
100 ml piima



Sega põhja jaoks vajalikud koostisained köögikombainis. Kui taignapall on liiga vedel, siis lisa veel jahu, kui aga mure (tainas ei hakka kokku või jääb klompi, siis lisa veel piima.)

Suru tainas u 24 cm koogivormi põhja ning äärtele ja küpseta 5 minutit ahjus 190 kraadi juures.

Samal ajal, kui kook ahjus küpseb, viiluta imeõhukesteks viiludeks umbes 3-4 keskmise suurusega õuna.

Võta kook ahjust, pane sinna peale viilutatud õunad.

Edasi tuleb kõige raskem osa antud koogi juures. Nimelt - vala munavalged vahustamiseks anumasse ning sinna juurde hästi tilgake rasvainet (näiteks võid), et munavalge ei läheks kohevaks ja õhuliseks vahuks, vaid jääks pärast vahustamist ühtlaseks (voolab nagu keefir). Juurde lisa sidrunimahl ja suhkur. "Vahusta".

Vala saadud valge segu õuntele ning raputa peale kaneeli. Pane veel 10 minutiks ahju!

Samal ajal, kui kook ahjus küpseb, sega kokku katte materjalid ning vala need hiljem koogile. Keera ahju kuumus 180 kraadi juurde ning küpseta veel 20-30 minutit.

Saadud kook on mõnusalt mahlakas, samas on põhi kõvem.

No comments:

Post a Comment