Monday, January 2, 2012

Salatikorvikesed

Koostisained:
150-200g võid või margariini
0,5 dl suhkrut
2 muna
6 dl jahu
0,5 tl soola

Vahusta kas köögikombaini või mikseri abiga eelnevalt sulatatud või suhkruga. Lisa sool ja munad ning vahusta veelkord. Kõige lõpuks lisa jahu, et tuleks suhteliselt paks ning natukene läikiv tainas. Küpseta 5-10 min 200 kraadi juures.

Kuna mul spetsiaalseid vorme ei olnud ning ausaltöeldes ei ole mul kappides ka nii palju ruumi, et neid erineva köögiatribuutikaga täis laadida, siis kasutasin küpsetamisel muffinivorme ja muffinipanni.

Pane igasse muffinivormikesse 1 tl tainast ning mudi ringikujuliselt laiali. Ei ole vaja muretseda, kui vorm kaotab oma kuju, sest kui see suruda muffinipanni , siis taasutab ka õige kuju. Samuti ei ole vaja muretseda selle pärast, et servad ei ole päris ühtlase kõrgusega. Kerge a-sümmeetria loob laua peal väga ilus mulje.





Minu salatikorvikesed ei ole väga kõrge servaga (kuni 1 cm) ning tundub, et võiksid olla palju kõrgemad, kuid tegelikult ei ole see vajalik.






Salatikorvikeste täitmisel jääb küll kõik ainult loovuse valdkonda. Antud juhul läks siis nende korvikeste sisse kartulisalat, mille retsepti ma ka kunagi välja toon! :)


No comments:

Post a Comment