Tuesday, January 10, 2012

Leivasupp/leivakreem

Olen avastanud enda jaoks Leiburi poe, kus saab maitsvaid leiva- ja saiatooteid üliodavalt. Ostsin viimane kord sealt terve hulga asju ja nii seisiski minu kapis üks leib, mida ma polnud jaksanud veel ära süüa ja mis hakkas vaikselt kõvemaks minema. Nii otsustasingi leivasuppi teha. Otsisin oma kokaraamatutest ja leidsin vähemalt 3 erinevat kirjeldust. Kõik vägagi erinevad. Panin siis sisetunde järgi ühe retsepti kokku ning tulemus sai väga maitsev. Vb natukene liiga magus, aga seda oskan siis järgmine kord korrigeerida.

Koostisained:

1,2 liitrit vett
7-8 viilu leiba
kaks peotäit rosinaid
sidrunimahla
1 dl mannat
2,5 dl suhkrut

Lasin vee keema ning panin sisse leivaviilud. Kui need olid keema läinud, siis tampisin kartulinuiaga ruttu tükkideks. Need tükid, mis jäid, keesid hiljem ise täiesti katki. Lasin segu uuesti keema ning valasin sisse suhkru ning manna. Keetsin pidevalt segades umbes 2 minutit, segasin sisse rosinad ja keetsin veel 3 minutit.

Kui ta oli hiljem juba jahtunud, siis lisasin kolm tortsu sidrunimahla, aga tegelikult ei ole see väga vajalik. Hoopis suhkrut võiks järgmine kord panna ntx 1,5 dl. Proovin järgi! :) Hea ja lihtne magustoit. Täiuslikkusest jäi puudu ainult lusikatäis hapukoort leivasupi peale! :)

No comments:

Post a Comment