Saturday, January 21, 2012

Õuna-mandli minikoogid

Ehkki täna on ilmunud juba kaks blogipostitust, tahaksin ka oma tänase kolmanda toidu kirja panna ja selleks on õuna-mandli minikoogid. Põhimõtteliselt võiks neid isegi muffiniteks nimetada, aga kuna neid antud hetkel süüakse ikkagi spetsiaalse vormi seest ja lusikaga, siis jäägu need ikkagi kookideks! :)

Eile tegeles mu abikaasa väikese värvimistööga ning seega võtsin ette pisikese distantseerumise värvilõhna eest ning läksin Kaubamajja shoppama! :) Suutsin isegi eirata kõiki kokaraamatuid, vaatasin küll, aga ei ostnud, kuid siis sattusin kodutarvete oskanda ja seal olid just sellised keraamikast minikoogi vormid nagu ma tükk aega unistanud olin. Kallid olid nad küll- 2 tk 4 eurot, kuid mõtlesin, et investeerin ning ostsin neid 10 tk.

Täna asusin neid katsetama. Ka antud koogikesi polnud ma kunagi varem teinud ning seega otsustasin loominguline olla :)
Niisiis:

Põhitaigen:
4,5 dl nisujahu
0,5 dl suhkrut
0,5 tl soola
3 tl küpsetuspulbrit
125 g võid
2 muna
2,5 dl piima

Sulata või ning sega kõik koostisained hoolikalt kokku.

Kui aega on vähe või pole tahtmist selle taignaga mässata, siis sobib ideaalselt ka Vilma Muffinipulber. Lisa ainult 2 dl vett ja 1 dl õli ning valmis.

Lisandid:
1 peotäis valgeid šokolaaditükke (momendil on Selveris müügil ka valge šokolaadi "pisaraid", mis on ideaalselt sobivad igasugu küpsetistesse panemisteks).
2 õuna
0,75 pudelikest mõrumandli ekstrakti
1 peotäis mandlilaaste.

Hiljem peale raputamiseks tuhksuhkrut.

Valmistamine:
Kui põhitainas on valmis,siis lisa peotäis šokolaaditükke, tükelda õunad ning sega hoolikalt. Lõpetuseks pane taignasse mandlilaastud ning ekstrakt. Sega veelkord ning jaota vormidesse.

Küpseta ahjus olenevalt vormi suurusest 200 kraadi juures 20-30 minutit. Tavaliselt küpsevad mul muffinid 20 min, kuid nende keraamiliste vormidega küpsetasin ahjus 30. Seejärel lülitasin ahju välja ning lasin neil järelküpseda, et pealne saaks mõnusalt krõbedaks minna. Puistasin hiljem üle tuhksuhkruga ning paarile koogikesele ka šokolaadilaaste.

Antud kookides on särtsu! ;)



No comments:

Post a Comment